Astro Service | #Metoo# Merkurius och Saturnalia
astrologia, astrology, astrologi,
3006
post-template-default,single,single-post,postid-3006,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,vcwb,vcwb-ver-2.12.1,woocommerce-no-js,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

#Metoo# Merkurius och Saturnalia

#Metoo# Merkurius och Saturnalia

Genast Jupiter nådde skorpionens tecken startade metoo kampanjen och spred sej över världen. I jupiters sanna anda av rättvisa och brutal ärlighet har vi fått ta del av främst kvinnors erfarenheter av sexuellt våld. Planeten kommer att befinna sej i skorpionen de närmaste elva månaderna så antagligen blir det en längre resa med metoo. Skorpionens tecken står ju både för tabu områden och sexualitet och jupiter här vill lyfta fram det som förblivit dolt.

Merkurius retrograd har fått ett rykte om sej att sprida oreda, i synnerhet då i alla former av kommunikation och tidtabeller. Just nu har han akompanierats av saturnus bromsaren och fastän den retrograda perioden startar den 3.12 och fortgår till den 22.12 detta år, har man redan sett att planer blivit förändrade och osäkra. På facebook är det intressant för en astrolog att kolla statusuppdateringarna kring merkurius retrograd perioden. Jag har redan läst om diverse telefoner som simmat, datorer som strejkar mm. Som vanligt ger jag rådet att vara väldigt försiktig med att undertecka avtal och göra större inköp under denna tid, i synnerhet gällande ny teknik. Merkurius retrograd kan vara en bra tid att redigera gamla texter, reparera gammalt eller handla second hand. Om du råkar vara en person som inspireras under den retrograda perioden, fatta pennan!

Just nu är merkurius bredvid månen på himlen och kommer att börja sin retrograda period tillsammans med den. Detta kan såklart röra upp känslor, eftersom månen är full och missuppfattningar i fråga om kommunikation kan förekomma. Samtidigt är både saturnus och neptunus med i spelet på varsitt håll, vilket både bromsar och fördunklar våra planer. Meditation och alla former av att vända sej inåt kan vara bra att utöva de kommande veckorna. Kanske lägga några planer på is (saturnus) och suck,  ha tålamod.

Venus har övergett skorpionen för denna gång och gått öve till det mer lättsamma tecknet skytten. Vi blir mer öppna och äventyrliga med vår kärlek just nu och ser gärna lite äventyr som välkomna. Den intensitet venus haft i skorpionen släpper och vi njuter mer av det roliga i kärleken.

Saturnus byter så småningom till stenbocken, och tar nu ut det sista av skyttens tecken. Stenbocken är ju planetens hemzon såden trivs bättre här men måste säga att peroner med mycket i stenbocken har fått uthärda en hel del de senaste åre. Pluto transiterar fortfarande stenbockens tecken och nu kommer saturnus efter. Jag önskar styrka till alla Stenbockar!

I samband med detta kom jag plötsligt ihåg Saturnalian, högtiden i det antika rom som firades mellan 17-23 december för att hedra Saturnus. Under denna fest firade man natures återuppvaknande efter den kalla och mörka perioden och uppvaknandet av allt levande. Festen var glad, slavarna fick frihet och saturnus statyn  som annars var bunden blev fri under dessa dagar. Fejder och straff skulle upphöra under denna tid och ersättas av glädje, man gav varandra gåvor och slavar och härskare skulle vara jämställda.

Så firade alltså romarna sin jul och jag hoppas att saturnus väg in i stenbocken i år även kantas av detta tema!

 

No Comments

Post A Comment