Älä unohda Venus!

Älä unohda Venus!

Huhtikuu-Heinäkuu 2020 ja viimeksi 2004, 2012
 
Tämän viiruskriisin keskellä on puhuttu ja kirjoitettu paljon Saturnuksesta ja Plutosta sekä niiden välisestä konjunktiosta. Aivan lähiaikoina on kuitenkin myös tulossa erittäin merkittävä ja pitkä transiitti, joka on Venuksen peräytyminen Kaksosten merkissä. Yhdessä ulkoplaneettojen kanssa tällä saattaa olla enemmän vaikutusta henkilökohtaisella tasolla.
Vuosi 2020 on monin tavoin erilainen Venuksen ja Marsin pitkistä peräytymisjaksoista johtuen. Jo perusastrologiankin kannalta ajattelen, Venus perääntyy vasta 13.5.2020, mutta se on varjossa jo huhtikuun 9. päivästä alkaen. Sen vaikutukset voivat alkaa kuitenkin näkyä ja näkyy jo nyt ihmisten elämässä. Tämä jakso kestää ainakin Juhannukseen asti ja sen varjojakso ylettyy heinäkuun asti.
Pohdin vielä alkuvuodesta mitä tämän vuoden Venus-jakso nyt voisi tuoda mukanaan ja miten se voisi vaikuttaa meihin juuri Kaksoisten merkissä ollessaan. Mieleeni tulivat edelliset perääntyneet jaksot 2018 syksyllä ja sitä ennen vuonna 2016, joka oli aikamoinen vuosi monelle ainakin parisuhderintamalla.
Tällä hetkellä ei ole enää yhtä vaikea ymmärtää, mitä tämä jakso ainakin tuo tullessaan…
 
Varsinkin vuodet, missä sekä Venus että Mars ovat perääntymässä huomaa tiettyjä teemoja. 2020 on sellainen vuosi. Venuksen perääntymisjaksojen yhteydessä parisuhteet ovat usein syynin alla, mutta myös parisuhteen puuttuminen voi alkaa mietityttää. Kohtuullisen paljon mietteitä parisuhteisiin liittyen pyörii tällä hetkellä netissä samoin kuin ajatuksia parisuhteen puuttumisesta. Ajatuksia mitä karanteeni olotilat tuo mukanaansa. Ihmissuhdeappien toimivuutta ja yksinäisyyttä pohdiskellaan. Nyt jos koskaan on mahdollisuus ilmaista ajatuksiaan netissä. Venus on siis ihan omissa elementissä Kaksois perääntyvän tulevan jakson ajatellen.
Kun Venus on usein nähty pelkkänä positiivisena tai harmonisena planeettana on kuitenkin on hyvä muistaa, että jo alkuperäiskansoille Venus oli osittain myös sodan jumalatar ja sen perääntymisjaksoja kuvailtiin aikana, jolloin se vaihtoi hahmonsa naisesta mieheen ja takaisin (Tästä aiheesta lisää voit lukea Venus-artikkelistani https://astroservice.fi/kun-kauneus-on-muutakin-kuin-iholla-huomioita-venuksen-peraantymisesta-skorppioonin-merkissa/.
Venus liitetään parisuhteisiin ja odotuksiimme ja siihen, mikä tekee meidät onnelliseksi, kuinka koemme kauneuden, millainen on arvomaailmamme, millainen on suhteemme rahaan ja arvomaailmaan. Tällä hetkellä näemme paljon muutoksia, joita on tapahtumassa näillä alueilla maailmanlaajuisesti.
 
Entä parisuhde? Olen viime vuoden aikana yrittänyt tutustua parisuhdeastrologiaan ja oppia lisää siitä käymällä aiheeseen liittyvän koulutuksen. Kun ulkomaailma on turvaton, turvaudumme monesti läheisiin ihmisiin, ja tällä hetkellä moni on tilanteessa, missä joutuu olemaan kumppaninsa kanssa 24/7 nykyisten pakotteiden takia. Voiko olla kuvaavampaa Venuksen perääntymisjaksoa?
Se ainakin saa meidän ajattelemaan ja näkemään parisuhteemme ja läheiset ihmissuhteemme uudella tavalla. Toivon että Kaksoisten merkki auttaa meitä säilyttämään mahdollisimman objektiivinen perspektiivi, mikä on yleensä vaikea kun ajatellaan suhteita. Kommunikointi on ainakin yksi asia mikä Kaksoisten merkki suosii- suorastaan vaati. Eli keskustelkaa. Tämän hetkiset maailmantapahtumat antavat siihen tilaa.
Voimme myös joutua vastakkain omien arvojemme kanssa. Mikä on minulle se tärkein asia? Mitkä arvot elämässäni voisivat muuttua? Tai niinkuin Dr Phil monesti kysyy, miettiä: Kuinka hauska on elää sun kanssa?
Samoin muutenkin Venuksen perääntymisjakson aikana voi tulla yhteydenottoja vanhoihin ihmissuhteisiin liittyen. Vaikkapa karmalliet suhteet. On aika käydä läpi ja muistella niitä. Tai kenties palata.
 
Talouskin heiluu ja aiheuttaa jännitteitä monella tavalla. Mitä tapahtuu työpaikalle tai omalle taloudelle? Venus liittyy myös raha asioihin. Ja perääntyvä Venus aikana on mahdollista tehdä tiettyjä löytöjä, vaikka antiikki esineitä tai taidetta.
Venus liitetään myös nautintoihin. Se voi liittyä sokeriin, juomiseen tai kaikkeen mikä tuottaa mielihyvää. Joudumme ehkä arvioimaan uudelleen omien nautintojemme arvon. Tai huomaamaan että siinä olisi tekemistä.
 
Kaksosten merkki edustaa joustavuutta sekä kommunikaatiota ja vaatii myös meiltä niitä. Onko tässä mahdollisuus saada yhteys kumppaniimme uudella tavalla? Joudumme ainakin oppimaan toimimaan sosiaalisesti monella eri tapaa netin kautta, mikä voidaan liittää Kaksosten merkkiin…
 
Tulossa on Venusjakson käsittelevä webinaari!
Anne
No Comments

Post A Comment