Kun kauneus on muutakin kuin iholla… Huomioita Venuksen Perääntymisestä Skorppioonin merkissä

Kun kauneus on muutakin kuin iholla… Huomioita Venuksen Perääntymisestä Skorppioonin merkissä

 

Kun kauneus on muutakin kuin iholla…

HUOMIOITA VENUKSEN PERÄÄNTYMISESTÄ SKORPIONIN MERKISSÄ

 

Anne Sundell  käännös Heli Nuotio

Ensin julkaistu OPAn Career Astrologer lehdessä 2018

Astrologeille saattaa olla itsestään selvää, että jälleensyntyneellä henkilöllä on hoitamatta jääneitä karmallisia asioita käsiteltävänään. Astrologinen kartta, yhdessä transitoivien planeettojen sekä perääntyvien planeettojen kanssa voi auttaa tunnistamaan nuo teemat.

Noin kahdeksan vuotta sitten (8.10.2010) jumalatar Venus alkoi perääntyä Skorpionin merkissä (13 asteessa) haastaen meidät tärkeään sisäänpäin kääntymisen ajanjaksoon, jonka aikana asettaisimme ihmissuhteemme uudelleen arviointiin. Perääntymisjakso itsessään on n. 584 päivää eli 1 vuosi ja seitsemän kuukautta Venus asemien välissä. Täysi Venus-jakso, joka sisältää 5 perääntymistä, kestää 8 vuotta, kunnes se taas palaa lähelle alkuperäistä asemaansa.

 

PERÄÄNTYVÄ VENUS – feminiinisestä maskuliiniseksi

Tänä syksynä v. 2018, tarkalleen 6. Lokakuuta, on jälleen aika, jolloin Venus aloittaa perääntymismatkansa 11. asteesta Skorpionia. Tuosta asemastaan se perääntyy kohdatakseen Auringon yhtymän 3. asteessa Skorpionia 25.10.2018. Venus on ollut tuohon pisteeseen asti kirkkaasti nähtävillä auringonlaskun jälkeen iltatähtenä. Muinaisessa Amerikan historiassa Atsteekit ja Mayat tiesivät Venuksen perääntymisjaksosta ja pitivät sitä  aikana, jolloin Venus muuttui mieheksi – siis perääntymisen aikana, (jolloin planeetta vaikuttaa liikkuvan taaksepäin) 30 astetta edellä Aurinkoa ja pysähtymispistettä ja  30 asteessa Auringon takana.

Tämän siirtymän edestakaisen liikkeen myötä feminiinisestä maskuliiniseen, jotkut Venuksen perääntymisen kokevat henkilöt voivat tuntea olonsa tavallista enemmän androgyyniseksi. Siitä puheen ollen, vain 7%:lla ihmisistä on perääntyvä Venus syntymäkartallaan.

Venuksen perääntyminen n. 40 päivän ajan saattaa myös liittyä raamatun kertomukseen Jeesuksesta, joka vietti 40 päivää ja yötä erämaassa. Raamattu kertoo, että Saatana kiusasi Jeesusta tuona aikana, jolloin hänen piti vastustaa nälän tunnetta ja kaiken saamista heti silmänräpäyksessä, samalla kun Lusifer nöyryytti häntä. Tämän syksyinen Venuksen perääntyminen ei kenties ole noin dramaattinen, mutta siihen saattaa löytyä yhtymäkohtia. Venuksen, sulokkuuden ja vaurauden hallitsijan asettaessa meidät testiin, saatamme myös olla taipuvaisia ylihemmottelemaan aistejamme.

Venuksen vähemmän kauniit taipumukset unohdetaan usein tai niitä ylenkatsotaan, jolloin  alamme uskoa, että sen vaikutukset liittyvät ainoastaan kauneuteen ja sulokkuuteen. Kuitenkin Skorpionin merkin ollessa kyseessä, syntyy myös tarve mennä syvemmälle, asian ytimeen. Venus-Afrodite myytissä, tuo jumalatar osoittaa myös taipumuksensa mustasukkaisuuteen, kostonhaluun ja omistuksenhaluun, mainitakseni vain muutamia piirteitä. Venuksen varjossa seisominen ei ole “kaunista”. Ymmärtääksemme täysin mitä Venus Skorpionissa merkitsee, on mielenkiintoista katsoa, miten se on toiminut joidenkin tunnettujen henkilöiden elämässä.

 

Kuuluisia ihmisiä, joilla on Venus Skorpionissa syntymäkartallaan

 Taryn Manning

Tarynista tuli erittäin kuuluisa näyttelijä, johtuen suurelta osin hänen roolistaan ”Orange is a new Black” –tv-sarjassa, missä  hän näytteli tuomittua Tiffany Dogettia “Pennsatuckyna”. Hän on myös näytellyt monissa muissa elokuvissa ja on myöskin laulaja sekä designeri. Manning kasvoi vaikeassa perheympäristössä, missä huumeriippuvuus ja välinpitämättömyys olivat läsnä jokapäiväisessä elämässä. Hänen biologinen isänsä ei ollut läsnä Tarynin varhaislapsuudessa. Juurettomuus ja isäpuolen itsemurha, Tarynin ollessa 16-vuotias, pakotti hänet pärjäämään omillaan jo nuorella iällä. Hän oli selviytyjä. Mielenkiintoista on, että naisista, joilla on Venus perääntyvänä syntymäkartallaan, ajatellaan usein, että heillä on hyvin toimiva Mars-energia, joka auttaa heitä tietämään miten toimia vaikeina aikoina. Perääntyvän Venuksen omaavista naisista on melkoinen määrä merkkejä, että he elävät jonkinlaista amatsonimaista elämää, mutta kenties tuolloin on kyse ääritapauksesta. Skorpioni liittyy äärimmäisyyksiin, musta-valkoisuuteen. Myös Manning myönsi, että hänellä on ongelmia riippuvuuksien kanssa ja, että hän on osallistunut kuntoutusryhmiin. Lisäksi hänellä on hyvä kumppani, ja hän saa paljon tukea.

“Opettamalla itseäni olemaan onnellinen ja pääsemällä asioiden yli, toivon voivani antaa saman mahdollisuuden toisille.“ Taryn Manning

 

Kyky henkilökohtaiseen transformaatioon Skorpionin Fenix-lintu myytin avulla, on todella Manningin tarina.

 

Peräytyvä Venus tuo henkilökohtaisia vaikeuksia, jotka saattavat kyteä pinnan alla. Tässä puhumme Skorpionissa olevasta Venuksesta, jolloin myös seksuaaliset ja psykologiset ongelmat voivat tulla kyseeseen. Vuonna 2016 Manning oli sekaantunut oikeudellisiin riitoihin make-up taiteilijan kanssa. Saman henkilön kanssa hänellä oli rankka historia. Suhteen todellinen luonne on jäänyt epäselväksi, mutta häntä syytettiin entisen ystävänsä kimppuun hyökkäämisestä ja uhkailusta. Ystävää taas puolestaan syytettiin Manningin kyttäämisestä. Mielenkiintoista on se, että keväällä 2016 sekä Mars että Venus perääntyivät.

Venus-iltatähden jakso on silloin, kun Venus muuttuu maskuliiniksi ja kun se uhrataan syntymään uudelleen feminiiniksi.  Transiittina tai syntymäkartan asemana iltatähti liitetään planeetan androgyyniseen  puoleen. Ihminen kokee sen täydentymisen muotona sukupuolipolariteetissa.

Perääntyvä Venus on kenties paras jakso uudelle ihmissuhteelle. Voimme kokea kullan huuhtelun kaltaisia tapahtumia. Saatamme oppia uusia asioita tai kokea muutoksia liittyen Venuksen materiaaliseen puoleen, joka liitetään rahaan, arvoihin, taiteisiin sekä elämän nautintoihin.

 

Bruno Huber

Edesmenneellä ja tunnetulla sveitsiläisellä astrologilla, Bruno Huberilla, joka perusti Swiss Astrological Psychological Instituten oli peräytyvä Venus Skorpionissa. Hänen elämäntyönsä loi perustan nykypäivän Psychological Astrology Association –yhdistykselle. Hänen kirjojaan Lifeclock ja Psychological Astrology on painettu uudelleen ja uudelleen vuosikymmenien kuluessa. Huber vietti elämänsä Zurichissa, missä hän oli myös syntynyt ja kuoli. Hän työskenteli yhdessä Roberto Assagiolin kanssa ja avusti häntä psykosynteesityössä. Huberin työn perintö jatkuu. Vieraillessani Spanish Huber Schoolissa, Barcelonassa viime vuonna keskustelin koulun perustajan, Rosa Sole-Gubianesin kanssa ja opin kuinka syvästi hänen teoriansa ovat vaikuttaneet astrologiaan.

Jostakin syystä peräytyvä Venus henkilö saattaa olla hitaampi egon kehityksessä. Heidän  saattaa olla vaikea puolustaa itseään. Miesten kohdalla kyseeseen voi tulla korostuneesti  animan ilmentäminen (feminiininen puoli) sekä vastaavasti toisin päin naisten kohdalla. Ei siis ole ihme, että psykologia saattaa kiinnostaa henkilöä, jolla on peräytyvä Venus Skorpionissa syntymäkartallaan. Huberin elämäntyö psykologisen astrologian kehittäjänä yhdessä pitkäaikaisen kumppaninsa ja vaimonsa Luisa Huberin kanssa, kertoo positiivisen tarinan peräytyvästä Venuksesta.

 

Venus jakauma: Urania ja Pandemos

 

Ted Bundy

Käyttääkseni toista esimerkkiä peräytyvästä Venuksesta Skorpionissa, Bundy kasvoi isovanhempiensa hoivissa tietämättä ketkä hänen oikeat vanhempansa olivat. Hänelle kerrottiin, että hänen biologinen äitinsä oli itse asiassa hänen sisarensa. Teini-iässä hän sai tietää totuuden, mistä aiheutui, että hän kadehti oikeaa äitiään elämänsä loppuun asti. Erin Sullivan myöntää tutkimuksissaan, että peräytyvän Venuksen omaavilla miehillä saattaa olla voimakas äitisuhde tai heitä on jollain tavalla käytetty hyväksi. Bundyn elämänkerrassa on kiinnostavaa huomata, että surmien taustalla saattoi olla rikkoutunut ihmissuhde. Vuonna 1968 erottuaan tytöstä, joka edusti kaikkea mitä hän ikinä oli halunnut, myös hänen taustansa sai lisävalaistusta.

Uskotaan, että juuri tuohon aikaan hän aloitti kidnappaukset, raiskaamiset ja nuorten naisten surmaamisen. Moni kuvailee Bundyn kuitenkin viehättäväksi ja karismaattiseksi persoonaksi, joka taas kuvaili itseään pakkomielteiseksi seksuaaliseen väkivaltaan. Bundy opiskeli  ja valmistui psykologiksi ja meni vielä lainopilliseen kouluun. Hän oli selvästi nokkelaälyinen, mutta ei pystynyt ymmärtämään kuinka ihmiset toimivat sosiaalisessa kanssakäymisessään. Hän tunnusti joitakin murhia, mutta tähän päiväänkään mennessä ei olla selvillä, kuinka monta hän itse asiassa tappoi. Bundy pidätettiin 16. Elokuuta, jolloin Venus perääntyi.

”Tunnet heidän viimeisen henkäyksensä jättävän heidän kehonsa. Katsot heidän silmiinsä. Henkilö on tuossa tilanteessa Jumala!” Ted Bundy

 

Martin Schulman (1977) pitää karmallista, perääntyvää Venusta sisäänpäin kääntyneenä harmonian ja kauneuden periaatteena. Perääntyvän Venuksen omaavan henkilön hän katsoo olevan eräänlainen elämän reaktori. Hän näkee perääntyvän Venuksen omaavan henkilön hyvin erilaisena verrattuna henkilöön, jonka Venus kulkee eteenpäin. Tällainen henkilö on taipuvaisempi sisäiselle loukkaantumiselle. Ihminen työskentelee ongelmiensa kanssa sisäisesti, kun taas toinen saattaa valita näkyvämmän tavan. Eräänlainen herkkyys ympäröi tällaista henkilöä perääntyvän Venuksen luodessa kipupisteitä, jotka ihmisen täytyy työstää. Schulman painottaa, että ihminen, joilla on perääntyvä Venus, kantaa itsessään rakkauden väärinymmärrystä menneestä elämästä johtuen.  Tietynlainen kapinallisuus vallitsevia sosiaalisia normeja vastaan sekä vapauden tarve, saattavat johtaa heidät etsimään vesimiesmästä partneria.

 

Demi Moore

 

Demi kasvoi perheessä, jossa isää ei ollut. Hän sai tietää isästään 13-vuotiaana omien tutkimustensa kautta. Hänen äidillään oli riippuvuusongelmia sekä  pitkä ongelmalista lakiin liittyvissä asioissa. 16-vuoden iässä Moore muutti kotoa ja lähti Eurooppaan työskennelläkseen  pinup-tyttönä.  Hän esiintyi aikuisviihdelehdissä ennen kuin hänestä tuli näyttelijä. 80-luvulla hän kävi läpi kuntoutusohjelman huumeriippuvuudesta johtuen. Sama ongelma palasi hänelle takaisin vanhemmalla iällä. Mooren kartalla perääntyvä Venus on osa suurristiä, korostaen Venuksen tärkeyttä hänen elämässään.

Moore laittaa paljon energiaa ulkonäköönsä ja hänelle on tehty useita vanhenemista ehkäiseviä toimenpiteitä – yksi keino äärimmäisempi toista. Hänen viimeisin ja 3. avioliittonsa oli 15 vuotta nuoremman Vesimies, Anton Kutcherin kanssa. He saivat avioeron 2011, mutta he erosivat jo 2010, johtuen Kutcherin uskottomuudesta. Tuolloin Venus perääntyi.

 “Sanoisin, että se mikä minua pelottaa on, että elämäni lopulla huomaankin, että en ole oikeastaan rakastettava, että en ole rakastetuksi tulemisen arvoinen. Että minussa on jotain perustavanlaatuisesti vialla.”  Demi Moore

 

 

Mainitsen tässä joitakin kiinnostavia ja lahjakkaita henkilöitä, joilla on perääntyvä Venus Skorpionissa:

Evoluutionäärinen astrologi ja Evolutionary School of Astrologyn perustaja, Jeffrey Wolf Green, näyttelijä ja tuottaja Jodie Foster, poliitikko Condolezza Rice ja suomalainen astrologi MarjaLiisa Niemi-Mattila.

Tänä syksynä meillä on mahdollisuus kokea Venuksen syvyys ja saada kenties joitakin oivalluksia omasta syvemmästä, piilotetusta olemuspuolestamme.

 

 

Viittaukset:

 

Jeffrey Wolf Green

Erin Sullivan Retrograde Planets Traversing the Inner landscape

Astrologer Maija Urmas

Sole-Gubianes Rosa Huber School Interview

Bruno Huber Lifeclock

Martinn Schulman Karmic  Astrology

Lue lisää: https://www.brainyquote.com/authors/demi_moore

 

 

No Comments

Post A Comment