Niinistö artikkeli ennen vaaleja

Niinistö artikkeli ennen vaaleja

(Ensin Julkaistu Astro Logoksessa 2018)

 

Suomen nykyisestä presidentistä on varmasti tehty montakin astrologista analyysiä; nyt on kuitenkin erilainen tilanne, kun tulossa on ensimmäinen presidenttiperheen jälkeläinen Suomen valtion historiassa! Aikamoisesta, tosin vähän myöhässä olevasta 100-vuotislahjasta on siis kyse! Seuraamme monesti innolla Ruotsin kuninkaallisen perheen elämää, joissa lasten ja lastenlasten syntymäpäiväjuhlia tuntuu olevan yllin kyllin. Varmastikin on useamman kerran toivottu, että oman maan johtajaperheeseen tulisi samankaltaisia ilosanomia. Nyt lasketun ajan mukaisesti Vesimies-pienokainen olisi enemmän kuin tervetullut Sauli Niinistön ja Jenni Haukion perheeseen. Sauli Niinistö on Suomen toinen Neitsyen merkissä syntynyt presidentti. Edellinen presidentti samalla aurinkomerkillä oli nimeltään Urho Kekkonen.

 

Vaalit ovat aina mielenkiintoista aikaa, etenkin astrologisesti. Emme kuitenkaan osanneet odottaa niin ylivoimaisesti selkeätä vaalitulosta. Saulin Auringonpaluu-kartassa nousee tänä vuonna vankka Härän merkki ja MC on Kauriissa. Askendentti on myös yhtymässä syntymäkartan MC:hen eli työakseliin, mikä viittaa erityisen tärkeään vuoteen työn ja uran kannalta. Yhdessä vaalitentin tulosanalyysissä toimittaja vertasi Niinistöä Yodaan, eli Star Wars- elokuvista tuttuun, noin 900 vuotta vanhaan johtajaan. Härän rauhallisuudesta ja tasapainoisuudesta, ainakin ulkoisesti, on varmaankin ollut vuoden aikana Niinistölle etua. Hänestä nähtiin kuitenkin tällä kertaa vaalitentissä hieman erikoinen piirre, kun kilpailija vihreiden Pekka Haavisto sai hänet vihdoinkin näyttämään temperamenttinsa. Marsin ja Kuun välinen oppositioaspekti presidentin kartalla tuli ilmi. Tällä hetkellä Neptunus on myös lähestymässä tarkkaa oppositiota Niinistön Merkuriukseen ensimmäisessä huoneessa. Neptunuksen ja Merkuriuksen oppositio: Haavisto syytti Niinistöä siitä, että tämä oli käyttänyt sanaa ’naurettava’ aktiivimalli-lain keskustelun yhteydessä. Niinistön vastaus Haavistolle kuului: ”Älä hyvä Pekka vääristele sanojani.” Se oli lause, joka sopii ehkä yhteen tämän transiitin vaikutuksen kanssa eli Auringonpaluu-kartalla on  peräytyvän Merkuriuksen oppositioaspekti Neptunukseen.

Minkälaisesta temperamentista on sitten kyse? Niinistön syntymäkartan Kuu on Oinaan merkissä oppositiossa Marsiin; tätä on muistaakseni eräs pohjanmaalainen astrologi kutsunut ”Tinttaliisan” aspektiksi. Tätä samaa aspektia löytyy myös presidentti Halosen kartasta. ”Tinttaliisa” tarkoittaa oikuttelevaa ja kiukuttelevaa käytöstä. Varmasti aspektista on hyötyä vaalitenteissä. Plutokin lienee vahvana taustana Leijonan merkissä 12. huoneessa. Saturnus ja Aurinko Askendentin lähellä sopivat kyllä presidentin hommiin. Löysin myös hänen Mars-Kuu -aspektistaan kertovan lyhyeen otteen:

Mars-aspektin edustajalla on syvä ajatusmaailma. Hänellä on taipumus antaa tunteiden temmata liikaa mukaansa. Luonteenpiirteisiin kuuluu kapinahenkisyyttä ja kärsimättömyyttä. Yksilön on vaikea nähdä vastustajassaan jotain hyvääkin. Hän on melko karkea ja silloin tällöin kimpaantuva käytöksessään. Hän etsii omaa tietään elämässään, riippumattomana toisista. Hän tuntee itsensä herkästi kritisoiduksi ja iskee julmasti takaisin. Hän on säkenöivä, ulospäin suuntautunut ja aggressiivinen persoona toisten kanssa kommunikoidessaan. Hän käyttäytyy jääräpäisesti ja jäykkäniskaisesti, mikäli joutuu noudattamaan sääntöjä. Henkilöllä on tunteenpurkaustensa takia vaikeuksia kollegojensa kanssa. Hän pystyy vain vaivoin rentoutumaan. Tämä voi johtaa ruuansulatusongelmiin. Henkilö on riidanhaluinen ja kiukkuinen sekä kokee muut kilpailijoikseen. Tämän vuoksi hän työskentelee parhaiten ollessaan yksin.

Jenni Haukio, maan ensimmäinen nainen, sai esikoisensa. Jennin syntymäkartalla Kalat nousee, eli kyse on Saulin kartan vastamerkistä. Tämä on aika tyypillinen asema, eli ”opposites attract” – vastakohdat vetävät puoleensa. Ei sittenkään ollut yllättävää, että pienokaisella on Neitsyt nousevana merkkinä kuten isällänsä. Kuin klassisessa synastria-tulkinnassa Jennin Aurinko ja Venus ovat Saulin Kuun kanssa yhtymässä; Jennin Kuu on Saulin neloshuoneessa eli kodin huoneessa. Pariskunnalta löytyy myös useampi vahva ulkoplaneettojen tekemä aspekti. Parin avioituminen tapahtui 3.1.2009 Porissa ja hääkartan Kuu on Oinaassa, mikä on molemmille tuttu merkki. Parin rakkaus näyttää olevan aitoa, ja kun synastria-aspekteja vielä tarkastelen, löytyvät myös vahvat yhteydet kuunsolmujen välillä. Eli ehkä he ovat yhteisellä sielumatkalla?

Saulin Auringonpaluu-kartalla näkyy myös Pluton asema MC:llä Kauriissa kymppihuoneen puolella, eli aika voimakas asema poliittisesti ja vaikutusvaltaisestikin. Samanlainen aspekti löytyi mm. Margaret Thatcherin, ”The Iron Ladyn”, syntymähoroskoopissa. Presidentti Richard Nixonilla oli myös Pluto kymppihuoneessa. Keskustelu presidentin oikeuksista sekä Niinistön tapa käyttää valtaansa on aktivoitunut vuoden aikana. Ja keskustelu jatkuu edelleen; pitäisikö presidentin valtaa vielä keventää? Siitä ollaan eri mieltä.

Progressiivisessa kartassa Niinistöllä nousee tällä hetkellä Vaaka, ja progressiivinen Kuu on siirtymässä Skorpionin merkkiin, eli samaan merkkiin kuin Jennin Kuu syntymäkartalla. Muutoksia elämässä, syvälliset tunteet – aika vaativa Kuun asema. Progressiivisen Kuun asema voi viitata siihen, että käydään intensiivisesti läpi sisimmät tunteet. Nyt on presidentillä selvästi sielun tutkistelun paikka.

 

Ravun merkki Niinistön Aurinkokartassa lienee IC:llä ja varmaankin kodin ja suvun asiat ovat olleet erityisen tärkeitä nyt kun uusi perheenjäsen on ollut tulossa. Saturnus liikkuu kahdeksannessa huoneessa ja sehän liittyy elämän ikuisen sykliin, elämän ja kuoleman kierteeseen. Mennään syvälle tunteisiin;  Saulin ja Jennin julkinen avautuminen lapsettomuudestaan on yksi aihe, joka näin ensimmäisenä tulee mieleen. Saulin ja Jennin taustalla oleva kytkentä on myös puhuttanut kansaa. Jennin horoskoopin Skorpioni-Kuu on jo tuttu teema. Seuraavassa vuosikartassa Saulilla on sitten Saturnus 5. huoneessa ja se kuvailee sopivasti vanhemman vastuuta lasten huoneessa.  Leijona on sillä kartalla nousussa, kuten syntymäkartallakin, ja se sopii hyvin 70-vuotisjuhliin elokuussa.

Minkälainen on pikku Vesimies? On sanottu että lapsi elää kolme ensimmäistä ikävuotta Kuun merkin kautta, ja pienokaisella kuu on neitsyen merkissä askendentilla. Niin varmisti tulee olemaan tosi tunneherkkä, samalla neptunus on omassa merkissä deskendentillä. Aika jännä kuvio kun mietitään tämä lapsi on että aurinko tulee kuun alasolmulla, eli valokeilassa syntynyt ja ehkä myös ollut jossain muualla valossa… Peräytyvia planeettoja ei löydy, ja aika tasaisesti haastavia ja harmoonisia aspekteja kartalla. Viides huone on aika voimakas ja ehkä jotain kreatiivista olisi hyvä harrastus, myös mars ja neptunusenergian puolelta.

Miten äiti on sitten kokeiltu? Kuu on tosi keskeisella paikalla, mikä voi tosi korostaa äidin asemaa läpi elämän. Pojalla on asteroidi Ceres Leijonan merkissä kartalla, eli Vesimies-Leijona -polariteetti, ainutlaatuisuuden ja erikoisuuden tunnetta; se on päivänselvää, kun on valtion ensimmäisestä presidenttivauvan syntymästä kyse! Jennin kartalla Ceres on Vaa’an merkissä, mikä painottaa keskinäisen huolehtimisen tärkeyttä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Ceres Vaa’assa on herkkä muiden tarpeille, mutta ei aina tiedosta omiaan. Tämä asema voi myös viitata siihen, että ihmissuhteiden tasapainoisuus voi vaihdella elämän aikana. Aika mielenkiintoista on myös, että kuunpimennys 31.1.2018 oli yhtymässä Cerekseen. Tämä korostaa äitiyden ja vanhemmuuden merkitystä näin globaalisesti.

Sitten aurinko merkkiin. Vesimies-lapsi on vilkas ja utelias, elämän tutkija ja ihmettelijä. Kuunsolmut on myös vesimiehen ja leijonan omissa huoneissa eli teemat vapaus, veljeys ja tasaarvo voivat tulla elämän aikana vastaan. Auringonpimennyksen lähellä syntyneelle vauvalle on aika tasainen elementtijakautuma kartalla. Kuten on myös isällänsä. Jennin Oinas-energialle ja Saulin Leijona-puolelle sopivaa tasapainottavaa ja objektiivisuutta omaavaa ilmaelementtiä on siis tulossa.

Auringonpimennyksen vaikutus tuntuu hyvinkin muutaman kuukauden etuajassa. Vaikutus saattaa ennakoida täysin odottamattomia, yhtäkkisiä käänteitä juuri sen huoneen alueella ja sen planeetan tai asteroidin symboloimissa asioissa, joihin pimennys osuu. Lisäksi miehisen maailman edustajilla saattaa olla merkittävä osuus tulevien tapahtumien kulkuun. Niinistön syntymäkartalla tämä pimennys osuu Deskendentille, eli aika voimakkaasta auringonpimennyksen vaikutuksesta on kyse. Deskendentille tuleva pimennys voi tarkoittaa, että toisen ihmisen asema elämässä tulee erittäin tärkeäksi, ja kun se on noin lähellä seitsemättä huonetta, tottakai parisuhdeasiat voivat olla muutoksen alla. Lapsen saaminen on yksi suurimmista muutoksissa henkilökohtaisessa parisuhteessa; kuitenkin seitsemäs huone on myös yleisten suhteiden hallitsijahuone ja yllättäviä käänteitä kanssakäymisessä muitten ihmisten kanssa voi olla tapetilla.

Kuitenkin kuunpimennys 31.1. 2018 osuu 11 astetta Leijonaan Sauliin syntymäkartan viimeiseen huoneeseen, ja se tekee MC/IC- akseliin neliötä. Tämä on klassinen muutosaspekti, uran ja kodin välinen dilemma; Kuun vaikutus on kuitenkin enemmän tunnetasolla…

Presidenttiehdokkaiden kannatusluvut heilahtivat viimeisen viikon aikana ja Laura Huhtasaari vaikutti olevan villi kortti, nousemassa kolmen kärkeä kohti. Minulla ei ole Laurankaan tarkempia syntymätietoja; tasahuonekartalla näkyy vahva Härkä-Oinas-henkilö, jolla Kuu on Kaksosten ja Ravun rajamaastolla. Aika jännästi hän yhdessä haastattelussa oli kommentoinut yhteistyötä kollegan kanssa. ”Me ollaan hirveän samanlaisia, jopa horoskooppimerkki on sama,” oliko sittenkin sarkasmia? Jämäkkänä ja älykkäänä väittelijänä Huhtasaari kuitenkin esiintyy, varmasti tulevaisuudessakin hänet on otettava vakavasti.

Tulossa on kuitenkin uusi kuuden vuoden sykli, missä perhe Niinistö-Haukio johtaa tätä maata. Toivotamme heille kaikkea hyvää ja onnea matkaan!

 

Lähteet:

M Booth Das Horoskop

www.astro.com

Astrologi Maija Urmaksen muistiinpanot

Laura Huhtasaaren haastattelu, Aamulehti 5.3.2017, Laura Huhtasaari: Halla-Aho ei voi enää perääntyä

 

 

 

No Comments

Post A Comment