Med anledning av astrologi debatt

Eftersom det varit debatterande kring ämnet astrologi senaste veckan, är det några saker jag vill förtydliga när det gäller mitt arbete som astrolog. Jag upplever ofta då det kommer till detta ämne, där debatten gästas av många personer varav en stor del har knappa kunskaper i   astrologi, att den därför lätt leder till att missuppfattningar uppstår.

 

I mitt arbete erbjuder jag olika typ av astrologiskt baserade programpunkter, tolkningar och kurser vilka kan förhandsbeställas. Det finns många olika astrologiska inriktningar och min främsta ligger inom psykologisk astrologi i vilken jag är certifierad inom Europa. Jag har även en kortare utbildning i relationsastrologi. Dessa faller inom ramen för humanistisk astrologi som många ser som ett redskap för att undersöka sej själv.

 

Jag tar inte ställning till rådande politiska åsikter, jag representerar inte heller någon ideologi. Jag strävar till att i mitt arbete respektera alla personers rätt till sin egen tro och livsstil, även då den avviker från min egen i enlighet med konventionen om de mänskliga rättigheterna.  Som utbildad och certifierad astrolog har jag också förbundit mej att följa de specifika etiska riktlinjer som där ingår.

 

I mitt arbete använder jag mej inte på något sätt av att förmedla mediciner eller silvervatten.  Jag ger som astrolog inte heller rekommendationer som hör till sjukvårdens område som t.ex. i fråga om vaccinationer.  Jag har i mitt arbete följt de rekommenderationer som getts av myndigheterna under den rådande situationen vilket jag även tydligt förmedlat på sociala media.

 

Jag är inte heller kunnig i tarotkonst och besitter inte heller mediala förmågor.

Ifall jag i arbetet upplever att en person är i behov av hjälp från t.ex. sjukvård, juridisk eller annan myndighet uppmanar jag hen att kontakta denna.

Jag är även medlem av Finlands Professionella Astrologer rf  och OPA The Organization for Professional Astrology och därför i mitt arbete förbunden att följa deras etiska riktlinjer.

 

För att veta mer om astrologi och om astrologiska utbildningsprogram och inriktningar kan du besöka dessa sidor (Engelska och Norska):

 

Utbildningsprogram:

https://www.astrology.org.uk/

https://www.astrologi.no/

https://www.opaastrology.org/opa-certification/certification-with-opa

 

Astrologi i Finland:

https://ammattiastrologit.fi/

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar