Vanliga frågor

 

Här besvarar jag några av de vanligaste frågorna inom astrologi!

Du kan även sända din fråga genom meddelandeformuläret på min sida, eller via mailen:

anne@astroservice.fi

 

  1. Finns det vetenskapliga bevis för att astrologi funkar?    

Svar: En bra fråga! Det pågår hela tiden forskning kring astrologiska metoder och modern vetenskap. En av de mest kända resultaten är säkert Gaugelins forskning. Där visades http://www.astrology-and-science.com/g-hist2.htm planeterna Mars, Jupiter och Saturnus positioner i den astrologiska kartan korrelerade med yrkesval.

 

 

En annan nyare studie visar http://astrologynewsservice.com/articles/astrology-study-validates-popular-psychology-test/ att de temperament baserade elementen vi astrologer använder sammanfaller med Hans Eysencks (EPI) personlighets test.

 

Den finska astrologen och docenten Kyösti Tarvainen har aktivt undersökt astrologin

http://cura.free.fr/13+/1801tarvainen.pdf

Detta är inget entydigt svar på frågan men bekanta dej gärna med länkarna för mer information!

 

 

 

 

2. Tror du verkligen på det där?

En ganska vanlig kommentar. Jag brukar besvara den med att astrologi inte är något att tro på. Det är inte en religion. Astrologi baserar sej på matematiska uträkningar av planeters (och andra himlakroppars) positioner vid olika tillfällen. Ett bra sätt att lära sej mer om astrologi är att följa med hur dessa rör sej och bilda sej en uppfattning enligt det.

Jag uppmanar mina klienter att vara skeptiska och att använda sej av olika astrologer, då var och en har sin egen stil likasom vilken yrkesmänniska som helst. Den information en astrolog ger skall dock alltid kunna baseras på en viss uträkning, alltså man skall kunna förklara hur man kommit till denna slutsats.

 

Anne