Ta kontakt

Har du frågor?

Ring

+358 50 3572102

Sänd e-post

astrologiservice@gmail.com

Adress

Holmvägen 2, Korsholm

Fyll i kontaktformuläret

  OPA: The organization for professional astrology https://www.opaastrology.org/about/international-satellites-2

  Här svarar jag på era frågor:

  Dethär är en jättebra fråga. Just nu pågår studier på olika håll i världen där man försöker undersöka olika delar av astrologin. Den hittills mest berömda studien var en fransk persons¨, egentligen ett pars  studier av ett stort antal kartor med syftet att visa att astrologin inte fungerar. De hette  Gauquelin och han (Michel) var psykolog till utbildningen.  Han fann ett samband mellan planetpositioner på kartan och yrkesval hos idrottare i sin studie ”The Mars effect”. 

  En annan person som studerat sambandet mellan astrologi och psykologiska fenomen är Robert Currey. I en studie (2018) fann han samband mellan Eysencks personlighetstest och elementfördelningen på den astrologisk kartan.

  Fortfarande är svaret på frågan om astrologin är bevisa nej. Man har inte funnit tillräckligt med vetenskapliga bevis för detta. En av orsakerna kan även vara att astrologisk forskning inte prioriteras. 

  Mer om detta kan du läsa:

  http://www.astrology-and-science.com/g-hist2.htm

   Astrological News Service sida hittar du här :   http://astrologynewsservice.com/articles/astrology-study-validates-popular-psychology-test/

  Det här är ett ganska vanligt påstående. Astrologin i sej är inte en trosform. Astrologin baserar sej på olika typer av beräkningar.  Det är upp till var och en att testa hur man tycker dessa fungerar. Det är viktigt att vara både kritisk och skeptisk till sådant man inte känner till. Ibland används astrologin ganska slarvigt som ett komplement till olika typer av alternativa metoder eller bara till ”namnet” vilket inte i sej betyder att personen i fråga har astrologisk utbildning.