Blogi

Auringonpimennys Skorpionissa 

Olemme tällä hetkellä lähestymässä Auringonpimennystä.  Pimennys tapahtuu 2 astetta Skorpionin merkissä  25.10.2022 ja se on osittainen eikä täydellinen, eli 86% Auringosta pimenee tällä kertaa.

Auringonpimennykset ovat eräällä tavalla nähty historiallisesti melko mystisenä samoin kuin myös astrologiassa. Ne voi edustaa levotonta tai muutosten aikaa elämässämme.  Jos menemme historiassa taaksepäin huomaamme, että egyptiläiset ja Babylonien kansat ovat seuranneet Auringonpimennyksiä jo 2500 vuotta sitten. Perinteisesti uskottiin, että pahat enteet liittyivät usein Auringonpimennyksiin. Niitä olivat esim. kuolema ja tuho. Eklipsi-sana tulee kreikan sanasta ’ekleipsis’, joka voidaan kääntää sanalla ’hylätty’.

Astrologisesti pimennysten henkilökohtaiset vaikutukset on vaikeasti ennakoitavissa. Siihen vaikuttaa pimennyksiin liitetty jonkinlainen mystinen aura. Perinteisesti ajatellaan, että pimennyksen sijainti syntymäkartalla kertoo mihin elämän alueeseen voidaan odottaa jotakin muutoksia tai tapahtumia. Kun Aurinko pimenee 2 astetta Skorpionissa se on tärkeä huomioida tämä paikka ja huonesijainti syntymäkartallasi.

Auringon ja Kuunpimennykset seuraavat Kuunsolmujen liikkeet. Se tarkoittaa, että missä Kuunsolmut liikkuvat, siinä tapahtuu myös pimennykset. Kuunsolmut siirtyivät Härän ja Skorpionin merkkeihin 18.1.2022 ja viihtyvät näissä merkeissä noin 18 kuukautta, eli 18.7.2023 asti. Kuitenkin viimeinen Auringonpimennys Skorpionissa tapahtuu nyt.

 

 

Koska Aurinko liittyy ihmisen vitaalienergiaan, ja vanhan terveysastrologian mukaan on mahdollista, että pimennyksellä on vaikutusta siihen. Väsymys tai alavireisyys voivat olla myös tähän pimeään aikaan todennäköisiä vaikutuksia. On sanottu, että ennen kuin Aurinko pimenee, olisi hyvä ladata itseään C-vitamiinilla ja keltaisilla ruuilla, kuten appelsiineilla ja sitrushedelmillä, jotka ovat usein keltaisia. Lisäksi keltaiset vaatteet ja kulta voimistavat Auringon luonnollinen voimaa. Tähän vaikuttaa tietysti myös pimennyksen osuminen syntymäkartalle. Millainen suhde ihmisellä on Auringon voimaan. Samoin on merkitystä pimennyksen aspektoitumisella voimakkaasti Mars-planeettaan tai omaan Aurinkoon tai 6. huoneeseen kartalla. Ajatellaan myös että pimennykset voivat ”avata” uusia aspekteja kartalla, eli se muodostaa 2 astetta Skorpionin merkistä uusia aspekteja, mitkä ovat hyviä tarkistaa.

Aurinko edustaa maskuliinista voimaa, joten voidaan ajatella, että sen pimentyminen vaikuttaa konkreettisella tavalla erityisesti miehiseen maailmaan ja ulkoiseen maailmaan liittyvissä asioissa. Yksi esimerkkinä omasta elämästäni voin kertoa, että kun pimennys osui tarkasti omalle MC-akselilleni, sain töihin tulleessani tietää että yt-neuvottelut olivat juuri alkamassa. Eli täysin odottamaton muutos työpaikalla. Tämä oli esimerkki haasteellisesta vaikutuksesta. Eräs ystäväni kertoi, että pimennys osuu hänen karttansa 2. huoneeseen, ja hän oli juuri saanut tiedon, että verottaja palauttaa hänelle ison rahasumman, eli myönteinen vaikutus. Näemme tästä, että on todella vaikea ennakoida missä muodossa ihminen tulee kokemaan pimennyksen vaikutukset, jos ollenkaan.

Auringonpimennyksen osuessa syntymäkartan akseleille, sen voi monesti havaita voimakkaasti. Toisin sanoen Nousevan ja Laskevan merkin lähiasteille tai Keskitaivaan (MC:n) ja Kodinhuoneen kärkien (IC:n) lähellä oleville asteille. Vaikutukset ovat monesti jo havaittavissa noin viikkoa ennen pimennyksen hetkeä ja ovat voimassa seuraavaan Auringonpimennykseen asti. Jos syntymäpäiväsi sattuu olemaan pimennysasteen lähellä niin mahdollisesti huomaat sen vaikutuksen voimakkaammin. Pimennysten voimakkuus on monesti havaittavissa noin pari viikkoa ennen ja pari viikkoa sen jälkeen kun se tapahtuu. Jotkut ajattelevat että yksi pimennys on periaatteessa voimassa seuraavaan pimennyksen saakka. Ja seuraava pimennys tulee olemaan jo 7-8.11.2022 16 astetta Härän merkissä, ja tämä on täydellinen Kuunpimennys.

Yksi maailman tunnetuimmista ja parhaiten toimivan teorian suhteellisuudesta tehnyt mies käytti Auringonpimennyksiä testatakseen teorian toimivuutta. Monet sen aikaiset skeptikot eivät pitäneet Einsteinin teoriaa toimivana, mutta hän todisti toisin.

 

 

Pimennyksen astrologinen kartta

 

Viime vuonna pidimme OPA:n järjestämän tapahtuman Suomessa yhteistyössä Ammattiastrologien kanssa. Kolme ammattiastrologia pitivät lyhyet Suomenkieliset luennot aiheista Astrologia ja Elämäntarkoitus. Siihen mahtui tietoa solmuista ja pimennyksestä, sekä Khironin tärkeistä teemoista kartalla. Linkin avulla pääset katsomaan nauhoitteen tapahtumasta.

 

 

 

Hyviä Pimennyshetkiä!

 

Linkki Suomenkieliseen Luentoon:

https://www.youtube.com/watch?v=n3HYzQVmyUc

 

Englanniksi löydät keskustelumme tästä pimennyksestä Astrochat Podcastista:

https://www.youtube.com/channel/UCXi-krL0y2XnF9I3jF5THIw

 

Lähteet:

How a total solar Eclipse Helped Prove Eínstein Right,  Science & Astronomy
Solar Eclipses in History, Timeanddate.com
Maija Urmas Muistiinpanot
Auringonpimennys