Onko sinulla erikoiskarma?

Mikä on astrologinen erityiskarma?

Ranskalainen astrologi Irene Andrieu on tutkinut ja kehitellyt karma-astrologiasta ikioman mielenkiintoinen mallin. Elämäntyössään hän on käsitellyt erityisaspekteja, jotka osoittavat onko henkilöllä erityinen karminen tehtävä. Andrieun mukaan erityiskarma tarkoittaa, että sielu on tehnyt sopimuksen suorittaa määrättyjen elämänalueiden oppiläksyt, jotka mahdollisesti korostavat tiettyjä karmisia aiheita kyseisen elämän aikana. Nämä karmat esiintyvät hänen mukaan hyvin harvoilla ja niiden laskemiseen käytetään erittäin tarkat orbit.

”Heti kun jompikumpi hallitsijaplaneetoista on sidoksissa huomattavan asemansa kautta kuunsolmuihin, sen energia puuttuu elämäämme kuin ”kysymysmoottori”, joka pitää meidät valppaina arkisissa toimissamme.

Andrieun näkökulma on että sielu päättää vapaaehtoisesti mitkä karmalliset tehtävät ottavat suoritettavakseen ennen syntymänsä. Kyseiset karmat ovat enemmän tai vähemmän haasteellisia ja sen vuoksi myös korostavat määrättyjä syntymäkartan teemoja. Haasteena voi yhtä hyvin olla, että sielu tuo mukaan tietyt lahjat edellisistä elämistä mitkä tule ottaa käyttöön.

Erityiskarmat joutuu laskemaan kartasta käsin. Andrieu painottaa Kuunsolmujen ja niiden hallitsijoiden tärkeyttä samoin, kun niiden sijoitusmerkkien elementtejä. Hänen mukaan Kuunsolmujen huonesijainti on jopa tärkeämpi kun merkkisijoitusta huonejärjestelmän yksilöllisyydestä johtuen. Huone ilmaisee elämänalueen, millä ihminen pystyy ilmentää yläsolmun karmallista energiaa. Elementtejä tulkitaan kokonaisuuden muotona, joka johtaa solmujen synteesiin. Tämän lisäksi hän yhdistää solmujen sijoittumisen hindualaisten kastisysteemiin ja sen henkisiin merkityksiin.

Esimerkiksi tulen kolmiot (huoneet 1, 5, 9) voivat kertoa mestaruudesta ja personallisuudesta, veden kolmiot (huoneet 4, 8, 12) velvollisuudesta ja palvelusta, ja maan kolmiot ( 2, 6, 10)  toimenharjoittajien ja kauppiaiden ominaisuuksista.

Toinen tapa millä voi tarkistella solmujen hallitisjoita on, että ne muodostavat tiettyjä aspekteja keskenään. Esimerkkinä jos karttasi Neptunus on Yläsolmuakselin hallitsija ja Merkurius alasolmun hallitsija, saatat havaita, että olevat vaikka yhtymäaspektissa keskenään. Tämä hallitsijoiden välinen aspekti on merkki erityskarmasta ja siihen liittyvästä asiasta, joka tulisi ratkaista tämän elämän aikana. Andrieu antaa yksityiskohtaista tietoa näistä eri tyyppisistä karmoista, jotka ovat yhteydessä eri aspektien kautta.

”Näiden aspektien laskenta perustuu lukusanoista, joita yhdistää itämainen, hienovaraisen tietoisuuden ja viisauden traditio ja tuntuu olevan joskus tuntemattomia länsimaisessa astrologiassa.”

Esimerkkinä voi pitää luku 8, joka hallitsee energian kaksoisristiä, joka elävöittää Skorpionin energiaa. Se yhdistää siis rakkauden (Venuksen) ja halujen (Marsin) energiat pyhän liiton muodossa. Tässä maskuliininen ja feminiininen energia, jotka tunnustavat toisensa tasavertaisiksi, synnyttävät jumalaisen androgyynin, joka ylittää maanpäällisen halun ja siitä johtuvat ristiriidat.

Andrieu ajattelee, että ihmisillä on erityinen karminen suunta, joka tuntuu ohjaavan heitä punaisen langan tavoin kohti hallitsijaplaneetan osoittaman henkisen tien oivaltamista. Kyseessä on oman itsensä etsintä ja omien potentiaalien oivaltaminen, joka syntyy tiettyjen kokemusten kautta. Tämä ihmiselle osoitettu ohjelma ilmenee eräänlaisena vihjeenä, joka menee kaiken muun kokemuskentän yli. Tämä ensisijainen karmisen suunnan linja on kirjattu perinteisiin aspekteihin, pienempiin tai pääaspekteihin, jotka yhdistävät hallitsijaplaneetat solmuihin. Kuunsolmujen hallitsijaplanettojen työn suuntaa leimaa niin voimakkaasti tiedostamattomuus, että tehdyt valinnat suuntautuvat spontaanisti suuntiin, jotka ovat välttämättömiä.

Tai kuten yksi asiakas ilmaisi asian:

”En enää seiso pysäkillä odottamassa, koska elämäni ottaa minut kyytiin. Pelkoni elämääni kohtaan on hävinnyt. Minä elän. Otan vastaan kaikki kokemukset myötätunnolla ja olen aika onnelllinen. Ennen kun sain karma tietoni en tiennyt miksi olen täällä, mikä on tehtäväni. Karmassani se sanottiin niin suoraan, että toistaakseni itseäni, sen minkä sieluni tiesi, avautui egollenikin. Toteutan nyt elämäntehtävääni iloilla ja koen että muuta ei tarvikkaan.

(Tämä teksti koskee ainoastaan erikoiskarmoja. Kartallasi on monta eri tapaa tarkastella karmallisia tekijöitä.)

Lähteet:

Irene Andrie: Le karmique du theme natal

Käännökset ja tarkennukset: Maija Urmas, Sini Sovijärvi, Heli Nuotio ja Liisa Wiik

Karma tulkinnat löydät verkkokaupasta: https://astroservice.fi/kauppa/

 

Kommentoi