Pimennykset

(Ensin julkaistu Suomen Ammattiastrologien Blogissa 2019)

Olemme tällä hetkellä kahden pimennyksen välimaastossa. Ensimmäinen Kuunpimennys tapahtui 30.11.2020 8,45 astetta Kaksoisten merkissä. Auringonpimennys (täydellinen) tapahtuu 14.12. 2020 23,08 astetta Jousimiehen merkissä.  Auringonpimennykset ovat eräällä tavalla nähty historiallisesti melko mystisenä samoin kuin myös astrologiassa.  Jos menemme historiassa taaksepäin huomaamme, että egyptiläiset ja Babylonien kansat ovat seuranneet Auringonpimennyksiä jo 2500 vuotta sitten. Perinteisesti uskottiin, että pahat enteet liittyivät Auringonpimennyksiin. Niitä ovat esim. kuolema ja tuho. Eklipsi-sana tulee kreikan sanasta ’ekleipsis’, joka voidaan kääntää sanalla ’hylätty’.

Astrologisesti pimennysten henkilökohtaiset vaikutukset on vaikeasti ennakoitavissa. Siihen vaikuttaa pimennyksiin liitetty jonkinlainen mystinen aura. Perinteisesti ajatellaan, että pimennyksen sijainti syntymäkartalla kertoo mihin elämän alueeseen voidaan odottaa jotakin muutoksia tai tapahtumia.

           

 

Kuvassa näkyy mitä se  käytännössä tarkoittaa

 

 

Koska Aurinko liittyy ihmisen vitaalienergiaan, on mahdollista, että pimennyksellä on vaikutusta siihen. Väsymys tai alavireisyys voivat olla myös tähän pimeään aikaan todennäköisiä vaikutuksia. On sanottu, että ennen kuin Aurinko pimenee olisi hyvä ladata itseään C-vitamiinilla ja keltaisilla ruuilla, kuten appelsiineilla ja sitrushedelmillä, jotka ovat usein keltaisia. Lisäksi keltaiset vaatteet ja kulta voimistavat Auringon voimaa. Tähän vaikuttaa tietysti myös pimennyksen osuminen syntymäkartalle. Millainen suhde ihmisellä on Auringon voimaan. Samoin on merkitystä pimennyksen aspektoitumisella voimakkaasti Mars-planeettaan tai omaan Aurinkoon tai 6. huoneeseen kartalla.

Aurinko edustaa maskuliinista voimaa, joten voidaan ajatella, että sen pimentyminen vaikuttaa konkreettisella tavalla erityisesti miehiseen maailmaan liittyvissä asioissa. Esimerkkinä omasta elämästäni voin kertoa, että kun pimennys osui tarkasti omalle MC-akselilleni, sain töihin tulleessani tietää että yt-neuvottelut olivat juuri alkamassa. Eli täysin odottamaton muutos työpaikalla. Tämä oli esimerkki haasteellisesta vaikutuksesta. Eräs ystäväni kertoi toissa päivänä, että pimennys osuu hänen karttansa 2. huoneeseen, ja hän oli juuri saanut tiedon, että verottaja palauttaa hänelle ison rahasumman. Näemme tästä, että on todella vaikea ennakoida missä muodossa ihminen tulee kokemaan pimennyksen vaikutukset jos ollenkaan.

Auringonpimennyksen osuessa syntymäkartan akseleille, sen voi monesti havaita voimakkaasti. Toisin sanoen Nousevan ja Laskevan merkin lähiasteille tai Keskitaivaan ja Kodinhuoneen kärkien lähellä oleville asteille. Vaikutukset ovat monesti jo havaittavissa noin viikkoa ennen pimennyksen hetkeä ja ovat voimassa seuraavaan Auringonpimennykseen asti. Jos syntymäpäiväsi sattuu olemaan pimennysasteen lähellä niin mahdollisesti tunnet sen vaikutuksen voimakkaammin. Tammikuun pimennys ei ole ns. totaalinen, eli silloin sen voi myös ajatella olevan miedompi vaikutuksiltaan.

Yksi maailman tunnetuimmista ja parhaiten toimivan teorian suhteellisuudesta tehnyt mies käytti Auringonpimennyksiä testatakseen teorian toimivuutta. Monet sen aikaiset skeptikot eivät pitäneet Einsteinin teoriaa toimivana.

 

Teorialla Einstein halusi todistaa, että Newtonin vanha teoria massasta oli parannettavissa siten, että massa vetää puoleensa massaa ja että avaruus kaareutuu eri painoisten kappaleiden ympärille. Totaalisen pimennyksen aikana tähdet vaikuttavat olevan eri paikoissa kun omissa asemissaan, koska valo kiertää sillä hetkellä ja tähtien valot taipuvat hieman. Auringonpimennys 29.5.1919 todisti Einsteinin teorian olevan totta. On mielenkiintoista nähdä, että juuri tuo Auringonpimennys osui Einsteinin omalle syntymäkartalle viimeiseen huoneeseen (12.), missä hänellä on stelliumi Härän merkissä suoraan Pluton päällä. Kyseessä oli kyllä aikamoisen kohtalokas pimennys, joka muutti hänen elämänsä. Tämän jälkeen Einsteinista tuli tunnettu kaikkialla. Yleinen suhteellisuusteoria julkaistiin vuonna 1915.

Kun Aurinko on tällä kertaa Jousimiehen merkissä, voisi ajatella että tähän pimmenykseen liittyy uudelainen avoimuus ja tavoitteiden suuntaus. Ne huoneet missä Aurinngon ja Kuun pimennyksen teemat osuu kartallasi ja niiden teemat ovat nyt suurennuslasin alla (jousimies-kaksois teemat) elämässäsi 2021 vuoden aikana. (2022) kuunsolmut liikkuvat seuraaviin eli Härän ja Skorpionin merkkeihin.

Hyvää pimennyksen aikaa!

 

Kommentoi